Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Jun 20, 2013 in Health News | 0 comments

Get Wellness Check-Up Right Here!

Get Wellness Check-Up Right Here!

GET YOUR WELLNESS CHECK-UP RIGHT HERE…

Just answer following questions select any one appropriate option from all that are listed and at the end calculate your score and compare with the ratings.

1. How many cigarettes do you smoke in a day?

Answer.

A.None
B.1-2
C.3-9
D.more than 10

2. How often do you eat wholegrain foods in place of non-wholegrain (white) foods? (example. bread, pasta, rice, flour, etc.)

Answer.

A.Every Day
B.Every Second Day
C.Once a week
D.Never

3. How often do your eat fast food, processed meats and/ or pastries (sugar)?

Answer.

A.Never
B.Once a week
C.Every Second Day
D.Every day

4. How often do you exercise in a week?

Answer.

A.More than 3x/week
B.2-3x/week
C.Once a week
D.Never

5. How many servings of fruits and vegetables do you eat in a day?

Answer.

A.7-9
B.4-7
C.1-3
D.None

6. What is you weight:

Answer.

A.Normal (+/- 5 lbs)
B.Slightly overweight (5-20 lbs)
C.Significantly overweight (20-40 lbs)
D.Excessively overweight (more than 40 lbs)

7. What is your blood pressure (in mmHg)?

Answer.

A.Normal (110/70 – 129/84)
B.Low (<110/70)
C.Moderately High (130/55 – 139/89)
D.High (>140/90)

8. On average, how many hours of sleep do you get a night?

Answer.

A.Less than 7-8 hours/night
B.6-7 hours/night
C.5-6 hours/night
D.Less than 5 hours/night

9. Over all i feel stress in my life:

Answer:

A.Never
B.Rarely
C.Most days
D.Every day

SCORING:

Check your answers and assume each answer as a score following :
A=4
B=3
C=2
D=1

Now count your total score adding the sum of each answers and compare with the ratings bellow.

RATINGS:

29-36 You are living a healthy life style, keep it up!!
23-28 You are living a some what healthy life style and need some improvement in certain areas.
12-22 Your life style needs some modifications, or it could lead too illness or disease.
Less than 18 Your life style is considered Unhealthy, you need to start making changes. Higher risk of illness and disease.

 

Share and Enjoy

Post a Reply